Üdvözlünk a pályaválasztási oldalunkon!


Kattints a gombra, hogy jobban megismerkedj iskolánkkal.

Tovább a bemutatkozásra!

Tudd meg, melyik tagozat illik hozzád a legjobban!


A választott fakultációs tantárgyat heti két többletórában tanulják a diákok, melyet 9. osztályban lehet felvenni, majd 10. osztály végén módosíthatják is. A fakultációk mellett kínálunk általános gimnáziumi képzést is. Tanítunk videózást, fotózást, van rajzszakkör és énekkar. Évente kirándulnak az osztályok, van fiú foci csapatunk, ők rendszeresen vesznek részt megyei bajnokságokon. Tanulóink önkéntes munkát vállalnak, és karácsony előtt adományokat gyűjtenek. Részt veszünk az útravaló ösztöndíjprogramban, de nem tagadjuk, nálunk a legfontosabb a tanulás! A gimnazisták 80-90%-a beadja a felsőoktatási jelentkezését és sikerrel veszi a felsőoktatási akadályokat!

Megnézem a tagozatokat!

A tagozatok bemutatkozása


Idén 124 éves a Makói József Attila Gimnázium. Nagy hagyományokkal rendelkező intézményünkben 6 féle fakultációból választhatnak a 8. osztályosok.

Biológia

Biológia fakultációsainkból gyógyszerészek, orvosok, gyógypedagógusok, biomérnökök, gyógytornászok, védőnők, biológusok, környezetvédelmi szakemberek, környezet-gazdálkodással foglalkozók, agronómusok lettek. 11. évfolyamtól a biológia mellé a kémia, fizika vagy földrajz fakultációt is felvehetik a diákok. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolájává válva újraélesztést, elsősegélynyújtást tanítunk. Minden évben terepgyakorlatot szervezünk nemzeti parkjainkba. Az Erdei Etelka Alapítvány a biológia versenyzőknek több tízezer forintot oszt ki eredményük jutalmául.

Humán

Humán tagozatra járó tanulóink többsége a jogász, közgazdász, politológia, nemzetközi kapcsolatok, munkaügyi kapcsolatok, kommunikáció, magyar, történelem és régészet szakok közül választ továbbtanulási irányt. Alternatív társadalomismeret órák keretében bírósági tárgyalásokra, képviselőtestületi ülésekre és egyéb közéleti fórumokra látogatunk. Az Ollexik Viktor Alapítvány, a Csanád vezér Alapítvány és az iskolai alkotópályázat lehetőséget ad arra, hogy a diákok kibontakoztassák művészi képességeiket és saját munkáikat megmutassák társaiknak.

Matematika-Informatika

Matematika-Informatika szakon végzettek többsége közgazdász, mérnök, matematikus, alkalmazott matematikus, banki matematikus, informatikus, rendszergazda, szoftverfejlesztő lehet. Szakköreinken, saját pályázatainkon, megyei versenyeken, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem pályázatain gyarapíthatják tudásukat a felvételire készülő diákok. Nagy hangsúlyt fektetünk az emelt szintű érettségire való felkészítésre, ezért végzős tanulóink lehetőséget kapnak az iskolai alkotópályázat keretén belül a szóbeli megmérettetésre.

Angol

Angol fakultációsaink 90-95%-ban tesznek sikeres nyelvvizsgát, majd angol alapszakon továbbtanulva tolmácsok, fordítók, turisztikai vagy nemzetközi kapcsolatokat építő szakemberekké válnak. Angol nyelvi lektorunk minden csoportban tanít anyanyelvű tanárként, ami egyedülálló segítség a szóbeli felkészülésben.

Mozgóképkultúra és médiaismeret

Mozgóképkultúra és médiaismeret szakon végzett tanulóink az érettségit követően a felsőoktatásban sokféle képzési forma közül választhatnak. A kommunikáció és média szakokon főként újságírásra, a nyomtatott és az elektronikus sajtó számára, ill. a médiamenedzseri, vagyis gazdasági és PR-munkára képeznek szakembereket, míg a filmművészeti, iparművészeti és képzőművészeti egyetemeken a kreatív tehetség kibontakoztatása a meghatározó. A tanítási órákon játékfilmeket és televíziós műsorokat elemeznek a diákok, így megismerkednek a film formanyelvi eszköztárával, a mozgóképi szövegek rendszertanával és a média társadalomban betöltött szerepével. Az órákon kívül tanulmányi látogatásokat tesznek filmstúdiókban, valamint rádió és televízió szerkesztőségekben. A különböző iskolai rendezvényeken fotóznak és videóznak.

Töltsd ki a kérdőívet és tudd meg, melyik tagozat illik hozzád!


Kattints a gombra, hogy elkezdhesd a kitöltést.

Kérdőív kitöltése!

Lépj velünk kapcsolatba!


Ha kérdésed van, meg szeretnéd nézni a JAG honlapját vagy követni szeretnél minket Facebookon, kattints az alábbiak valamelyikére!

Makói József Attila Gimnázium
6900 Makó, Csanád vezér tér 6.
OM azonosító: 029745
+36 62 510-932